Stichting Promise

Even voorstellen

Stichting Promise is gevestigd in het schilderachtige Oudewater. Door de heksenwaag is dit stadje beroemd geworden, maar het woord ‘berucht’ is wellicht hier meer op z’n plaats. Een gewichtig hulpmiddel, dat de inquisitoren daar ten dienste stond was het ordalium of godsoordeel, een uit het heidendom afkomstig bewijs voor misdaad of onschuld. Men onderscheidde: het ketelvang, de koudwater- of drijfproef, de giftige drank, het lot, de weegproef en meende dat God nooit zou toestaan dat een persoon ten onrechte zou worden veroordeeld. Als oude vrouwen te zwaar waren, konden ze niet per bezem de lucht in en waren dus geen heks. Lichtgewicht oude vrouwen moesten dus wel voor haar leven vrezen. Tegenwoordig kunnen we lachen om zulke oude primitieve gedachten en verwerpelijke toetsstenen. Maar om de zwarte bladzijden van de kerk kun je echter beter huilen. Een schifting maken simpel op grond van het aantal kilo’s, is natuurlijk en gelukkig achterhaald. Ondertussen komt op de moderne mens geweldig veel spirituele zaken af die niet zo heilzaam of onschuldig zijn als ze zich aandienen. Dat er meer is tussen hemel en aarde dan je met de vijf zintuigen kunt waarnemen, zijn wij diep van overtuigd.
Promise wil geen moderne heksenjacht ontketenen noch alles voor zoete koek slikken. Een breed scala van onderwerpen over fysieke en geestelijke gezondheid is op onze site te vinden. Na een uiteenzetting van het betreffende onderwerp, houden we het telkens tegen het licht van de Bijbel. We geloven namelijk dat de Bijbel niets aan actualiteit heeft ingeboet, integendeel, wij hanteren het als de onfeilbare toetssteen bij uitstek.

De mens heeft van nature een vacuüm voor het spirituele, is geschapen voor de eeuwigheid, maar heeft het contact met de levende God verloren. Zonde veroorzaakt de diepe kloof tussen mens en God. De Here Jezus Christus liet zich echter voor onze zonden kruisigen en vormde zo de brug over die kloof. Door dit persoonlijk voor waar aan te nemen, is Jezus niet alleen je Verlosser van zonden, ook je Heiland -dat is heelmaker- en genezer.
Nergens kun je beter schuilen en krachten putten dan bij deze drie-enige God. Als je dorst hebt wordt er heel veel aangeboden om die te lessen, zelfs vergif maar met een zoete smaak. Ga met ons van Oudewater naar het levende water dat niet teleurstelt en wat de Here Jezus ons aanreikt.Stichting Promise wil mensen dienen door zowel preventief als curatief te werk te gaan.

Doelstelling

Verkondiging van het evangelie van Jezus Christus dit door het toetsen van allerlei maatschappelijke en geestelijke stromingen en denkwijzen vooral op medisch en psychosociaal gebied, aan het Woord van God , de Bijbel.

Middelen

• Uitgave van het kwartaalblad Promise
  • Boeken
  • Activiteiten (cursussen, lezingen, pastorale gesprekken, therapieën...)

Promise is een stichting, die in 1984 is opgericht. Deze christelijke stichting is niet aan een kerkelijke denominatie verbonden.

Het bestuur en de redactie

• dhr. Gerard P.M. Feller (1950)
    psychosomatisch fysiotherapeut en pastoraal therapeut, uit Oudewater
  • mevrouw Coby (J.C.) Feller - Nagtegaal (1953)
    psychosomatisch oefentherapeute, actief op het gebied van pastorale begeleiding, eveneens uit Oudewater
  • drs. Willem-Jan A. Pijnacker Hordijk (1956)
    oud voorganger, docent bijbelscholen, prediker en docent godsdienst middelbaar onderwijs, wonend te Delft
  • drs.Piet Guijt, gepenioneerd econoom, onderzoeker.bijbelleraar

gerardpasfotowillemjan2piet guyt

Comité van aanbeveling

(in alfabetische volgorde)

• Ds. Orlando Bottenbley
  • Drs. Martie Dieperink
  • Drs. Bert Dorenbos
  • Dhr. Hans Frinsel jr.
  • Drs. MartienJan de Haan
  • Prof. dr. Ir. Henk Jochemsen
  • Dhr. Hans L.J. Keijzer
  • Prof.dr. Martjan Paul
  • Drs. Chris. Steyn
  • Dhr. Teun Stortenbeker
  • Dhr. Feike ter Velde
  • Ds. dr. Paul J. Visser
  • Drs. Jef de Vriese (België)
  • Drs. Téo v.d. Weele
  • Dr. Jim Wilder (U.S.A.)

De verantwoordelijkheid voor de inhoud van de artikelen is voor de auteur en/of de redactie (disclaimer).

Hoe u ons kunt steunen

• In gebed om wijsheid, bescherming, en zegen op het werk
  • Financieel. Bij de stichting werken onbezoldigde vrijwilligers
  • Praktisch: we zoeken kundige vertalers Nederlands - Engels