Genezing per postorder (kwakzalverij)

Genezing per postorder

Onder de postorderbedrijven bevinden zich kwakzalvers die het ouderwetse type van de radprater op de jaarmarkt nog het beste benaderen. Zomaar een handjevol.

'Echte' kwakzalverij is het met veel tamtam adverteren van middelen of behandelingen waarvoor geneeskundige effectiviteit wordt gesuggereerd, maar die ze niet hebben, behoudens het placebo-effect. Dit is een recente definitie van een Nederlands gerechtshof. Soms is 'suggestie' trouwens een eufemisme voor botweg poneren dat iets geneest. Kwakzalverij in deze zin komt op grote schaal voor. Wat dacht u van de firma Direct Home Shopping in Roosendaal van wie ik binnen korte tijd maar wel via verschillende kanalen de hieronder beschreven vier advertenties ontving?

Om te beginnen een advertentie van twee pagina's in ANBO Vizier een blad voor vijftigplussers voor een boek door Stephen T. Chang: Handboek voor volledige zelfgenezing. Dit boek is een vertaling van The Complete System of Self-Healing Internal Exercises uitgegeven in 1968 door Tao Publishing in San Francisco. Hoewel Direct Home Shopping Dr. Chang een internationaal gerenommeerde en praktiserende arts noemt, komt deze in de registers van de American Medical Association en van de staat Californiƫ niet voor. Maar ja, misschien praktiseert hij wel in Hongkong of Taiwan. Of hij is overleden.

Lees verder...


Share:Del.icio.us!Facebook!Google!Live!Yahoo!

Categorie: Eigentijds occultisme